Predsjednik je Redom hrvatskog križa, za teško ranjavanje u Domovinskom ratu, odlikovao Zlatka Agu, Dražena Jagečića, Jozu Kovačevića (odlikovanje je preuzeo Petar Bajan) te Karla Kožula, a Redom hrvatskog trolista, za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu, odlikovao je Branka Horvatovića i Željka Marića.

Uz sudionike akcije, na svečanom su prijemu dan ranije među inima bili načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, admiral Robert Hranj, predstavnici Udruge Prvi hrvatski redarstvenik, Udruge Antiterorističke jedinice Lučko, Udruge Tigar 90./91. Rakitje, Udruge Posebne jedinice policije Kumrovec i Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske.

I u organizaciji Koprivničko-križevačke Podružnice svečano je obilježena 30. godišnjica „Krvavog Uskrsa“.Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata u Koprivnici nakon čega je  održana sveta misa zadušnica za poginule i umrle hrvatske branitelje Domovinskog rata u Peterancu u Župnoj crkvi sv. Petra i Pavla, a misu je predvodio policijski kapelan vlč. Ozren Bizek.

Program je potom uz pridržavanje svih epidemioloških mjera nastavljen u prostorijama Vatrogasnog doma u Peterancu gdje je predsjednik Vulić predstavio rad udruge, te uručio plakete Prvi hrvatski redarstvenik.

Više na:https://kckzz.hr/obiljezena-30-godisnjica-krvavog-uskrsa-i-pogibije-prvog-hrvatskog-redarstvenika-josipa-jovica/