Na Policijskoj akademiji je 10. veljače održan VII. Sabor Udruge Prvi hrvatski redarstvenik. Pozdravne govore na početku održavanja sabora održali su ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, zapovjednik Pukovnije Vojne policije brigadir Mato Radoš te načelnik Policijske akademije Dubravko Novak.

Ministar Medved iskazao je zadovoljstvo pozivom te naglasio kako su prvi hrvatski redarstvenici dali povijesni pečat koji ostaje trajno zabilježen u novijoj povijesti.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina podržao je rad Udruge i istaknuo je kako se kroz rad Udruge mora prenositi istina i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata. Zahvalio je predstavnicima Udruge na ustrajnosti u radu i rekao da smo na njih neizmjerno ponosni jer su prvi stali u obranu domovine. Zahvalama i dobrodošlici na Policijskoj akademiji su se pridružili brigadir Radoš i načelnik Novak.

Na saboru Udruge je izabrano radno predsjedništvo, usvojen poslovnik, izbrani su članovi radnog tijela, nadzornog odbora i predsjednik Udruge.

Izvor: mup.hr